Kırıkkale Üniversitesi ABD'ye çıkarma yaptı

Kırıkkale Üniversitesi ABD

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, bir dizi incelemede bulunmak, işbirliği ve dostluk imkânlarını geliştirmek üzere Amerika Birleşik Devletlerinin Louisiana ve Teksas eyaletlerinde ziyaretle

YILDIZ ONURUNA YEMEK

Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Lousiana Eyaleti’ndekiBaton Rouge şehrinde bulunan Southern Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. Southern Üniversitesi Kampüsünde Rektör Prof. Dr. James L. Llorens ile Uluslararası Öğrenciler Dairesi Dekanı Dr. Barbara Carpenter, bir görüşme yapan Rektör Yıldız onuruna Southern Üniversitesi kampüsünde bir yemek verildi.

 

KÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ SOUTHERN’DA

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış,  daha sonra, iki aylık bir program çerçevesinde ve Haziran ayı başından beri Southern Üniversitesinde bulunmakta olan Kırıkkale Üniversitesinden 11 öğretim üyesini ziyaret ettiler. Prof.Dr. Arzu Yiğit, Yrd. Doç. Dr. Hamit Önal, Yrd. Doç. Dr. Halis Benzer, Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Gök, Yrd. Doç. Dr. Turgut Deniz; Araştırma Görevlileri Halis Ayhan, Rukiye Kahya, Merve Altınbaş ve Emrah Aslan’dan oluşan Türk öğretim üyesi grubu, Rektör Yıldız’a Amerika’da bulundukları sırada edindikleri izlenimleri ve katıldıkları dil programı hakkındaki gözlemlerini aktardılar.

 

REKTÖR YILDIZ BATONROUGE BELEDİYESİ’NDE

Rektör Ekrem Yıldız, BatonRouge şehri Belediye Başkanı Melvin L. “Kip”Holden ile bir araya geldi. Bu görüşmede Rektörün yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Southern Üniversitesi Türkiye Masası Sorumlusu Prof. Dr. Osman Kandara, KÜ öğretim üyeleri, İngilizce dersleri sorumlusu Öğretim Görevlisi Victoria Tangive onlara rehberlik eden kültür işleri danışmanı Warner Anderson da yer aldılar. BatonRouge Belediye Başkanı Kip Holden’ın Rektör Yıldız ile beraberindeki heyeti kabulünde karşılıklı hediyeler verildi. Rektör Yıldız, Belediye Başkanı Holden’a Kırıkkale Üniversitesi’nin rozetini taktı ve Kırıkkale yöresine ait bir elişi kilim hediye etti. Kip Holden da Rektör Yıldız ile beraberindeki Türk Heyetine Baton Rouge Fahri Hemşehrilik Beratı’nı takdim etti.

 

REKTÖR YILDIZ, TÜRK BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Baton Rouge Belediye Başkanı Kip Holden’i ziyareti öncesinde, Belediye Meclis binası önünde düzenlenen törende Türk Bayrağı’nı göndere çekti. Türk Öğretim üyelerinin İstiklal Marşı okuyarak katıldıkları törende, Rektör Yıldız, Türk Bayrağını bizzat göndere çekti.  Baton Rouge yetkilileri Louisiana Eyaleti’nde böyle bir törenin ilk defa gerçekleştirildiğini söyleyerek, bunun Baton Rouge ile Kırıkkale arasındaki dostluğa verilen önemin bir göstergesi olduğunu kaydettiler. Bu suretle Baton Rouge semalarında dalgalanan Ay Yıldızlı Türk Bayrağı 24 saat süreyle bayrak direğinde kaldı. Günün en ilginç anı ise, Türk Bayrağı göndere çekildikten hemen sonra dalgalanmaya başlarken, yanında bulunduğu Amerikan bayrağının hiç dalgalanmaması oldu. Törenden sonra Türk Heyeti, müzeye dönüştürülmüş olan tarihi Belediye Binasını rehber eşliğinde gezdi.Ziyaretten sonra Rektör Yıldız, BatonRouge’daki temaslarını tamamlayarak Houston’a geçti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti